Últimament estem fent unes excursions molt xules. No, no anem muntanyes idíl·liques… anem a les perifèries! Si l’altre dia va tocar la part alta de Badalona, amb el descobriment de la Virgen del Àrbol, avui ha tocat Santa Coloma de Gramenet: Fondo (Chinatown) i Singuerlín. Molt xulo!


Ver mapa más grande

El punt de partida ha estat la parada de metro de Fondo. Hem buscat Chinatown… i hem anat a petar a una plaça amb un fotimer de xinesos que estaven de peu allà, sense fer res. Només estant allà. Ni xineses ni gent d’altres races. Allà de peu.

Chinatown a Santaco

Després hem investigat una mica més i hem trobat carrers on els comerços estaven retolats en Xinès. Curiós però tampoc tant, de fet a Barcelona també n’hi ha un munt.

Havent vist que Chinatown Satanco existeix però que tampoc n’hi ha per tant, hem anat a buscar el Singuerlín. Quedava lluny, havíem de travessar el centre de Santa Coloma, la ronda i… amunt!

Del camí fins a la Ronda ens han sorprès moltíssim les casetes. La mar de xules! En la nostra línia especultiva hem deduït que aquestes casetes se les van autoconstruir en descampats els immigrants que van venir de la resta d’Espanya a treballar. I mica en mica se les han anat arreglant i ara fan força patxoca. Algunes altres encara es mantenen com les van fer el seu dia i es veuen més pobres.

20080120_singuerlin_007

I anant tirant… pam! S’acaba el carrer i muntanya!

Hem baixat fins la ronda i l’hem creuada per la frontera del Parc d’Europa. I vinga pujar al Singuerlín!

El Dani ha fet un videoart… semblava un aeroport aquell carrer!!! De luju! (però els altres més empinats res de res!)

Pel camí altra vegada ens han sorprès moltíssim les casetes unifamiliars, algunes de molt noves, amb patis i totes aquestes coses que fan enveja.

I a dalt de tot, els blocs de pisos de colors que es veuen des de l’autopista! Oleole!

20080120_singuerlin_016

Allà ens esperàvem trobar “jaleo”, un barri popular amb força “sarau”. I ha estat el contrari: poquíssima gent, i els que hi havia la majoria jubilats petant la xerrada. No hem trobat ni un immigrant de fora d’Espanya.

20080120_singuerlin_017

I ens hem quedat amb les ganes de fer el vermutet (el premi que esperàvem després de l’ascensió!) perquè no hi havia ni un bar, ni una botiga… res!!! Només blocs de pisos. I ja està.

Un cop hem vist la part de dalt ja hem anat baixant… xino-xano fins a Santa Coloma, el Besòs… i vinga avall pel riu fins a Sant Adrià!

I aquí s’ha acabat l’excursió! 10km! Uf!